Natália
-3 °C
7 °C

Csalással vádolja alkalmazottja a Coca-Colát

2003.05.22. 13:26
Matthew Whitley beszerzési igazgatót márciusban bocsátották el a cégtől, ezer kollégájával együtt. Az igazgató most azt állítja, hogy a vállalat meghamisította a bevételről szóló adatokat, és egy, a Burger Kingekbe szánt termék bevezetését megelőző teszt eredményeit is.
Whitley a Colától 44,4 millió dollárt kért, hogy a történetet elhallgassa, közölte a YahooNews. A vállalat nem akart fizetni, ezért a volt igazgató most kitálalt, és pert is indított korábbi munkaadója ellen egy atlantai bíróságon. Azt nem tudni, pontosan milyen alapon és mekkora kártérítést követel a cégtől.

A vállalat kivizsgál

Bár a vállalat nem fizetett, azt közölte, hogy a vádaskodás nyomán vizsgálatot indít, melynek elvégzésére a Gibson, Dunn & Crutchert és a Deloitte & Touche-t kérte fel. "Amíg a vizsgálat tart nem tudunk érdemben nyilatkozni. Nem értjük, Whitley miért siet ennyire a perrel, talán attól fél, hogy a vizsgálat eredménye megcáfolja állításait" - közölte Ben Deutsch, a Coca-Cola szóvivője.

Manipulált jégkása

Az exigazgató többek között azt állítja, hogy a cégnél különböző trükkökkel manipulálták a könyvelést, meghamisították a kiadásokra és bevételekre vonatkozó adatokat. Sőt, a cég állítólag több száz gyereknek fizetett olyan Burger King-menüt, amelyben szerepelt egy, még bevezetés előtt álló kólaízű jégkása. Az így felpörgetett kereslet nyomán a Burger King felvette étlapjára Coca-Cola termékét, amely később azonban megbukott.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.