Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

A Coca-Cola pert nyert a Pepsi ellen

2002.12.27. 12:55
A PepsiCo Inc. négy éve perelte be a Coca-Colát, mert az szerinte visszaélt piaci helyzetével, és törvénytelen módon akadályozta a Pepsi-termékek forgalmazását. A bíróság szerint erre nincs elég bizonyíték, közölte a Reuters.
A Pepsi 1998-as keresetében azt állította, hogy a Coca-Cola megsértette a trösztellenes törvényt amikor megtiltotta, hogy a forgalmazók a Pepsi termékeivel is kereskedjenek.

Korlátozott terjesztés

A Pepsi annak idején saját forgalmazókat alkalmazott, de a kilencvenes évek második felében független cégekhez fordult, hogy italait újabb éttermekbe és mozikba juttathassa el. A vállalat azt állítja, hogy riválisa a Coca-Colát is forgalmazó cégekkel kizárólagos szerződést kötött, így azok a Pepsivel már nem foglalkozhattak. A Coca-Cola ezzel megsértette a szabad piacra vonatkozó szabályokat, és monopóliumra tört.

A keresetet 2000-ben Loretta Preska bíró elutasította, mivel a felperes nem tudott elég bizonyítékot bemutatni a bíróság előtt. A fellebbviteli bíróság most helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Nincs újabb fellebbezés

"Természetesen nagyon elégedettek vagyunk a döntéssel" - közölte a hír hallatán Ben Deutsch, a Coca-Cola szóvivője. Larry Jabbonsky, a Pepsi szóvivője csak annyit mondott, hogy cége csalódott, de nem kíván újra fellebbezni. Hogy miért nem, arról nem nyilatkozott.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.