Auguszta
5 °C
22 °C

'Cuki koncepcióautó' a Toyotától

2001.10.18. 10:46
A Toyota és a Sony által közösen kifejlesztett kocsi kellemes zenét sugároz, ha a sofőr ideges, és vezetési tanácsokat oszt, ha rosszul vezet.
Az autógyártóknak a jövőben jobban oda kell figyelniük a vezetők és autóik között kialakuló érzelmi viszonyra. Már amennyiben a Toyota és a Sony legújabb koncepcióautója piacra kerül, és sikeres is lesz. A "cuki koncepcióautó", amit a cégek a 2001-es tokiói autószalonon mutatnak be, reagál tulajdonosa hangulatára, és figyeli vezetési stílusát - közölte a Reuters.

Csóválja a farkát

Az autó külseje elölről arcra emlékeztet: a fényszórók a szemek, a tükrök lennének a fülek. Hátul a kocsi antennája volna a "háziállat-autó" farka, amit még csóvál is. Tulajdonosa közeledtére a kocsi fényei narancssárgára, ha kevés a benzin, kékre, ha durván fékez a sofőr, pirosra váltanak.

Vezetési tanácsokat is osztogat

A kocsit pedálok és kormány híján joystickkel lehet irányítani, miközben az autó folyamatosan figyeli a sofőr hangulatát, pulzusát, verejtékezését és mozdulatait. Ennek megfelelően vezetési tanácsokat osztogat (amire a sofőrök általában igen jól reagálnak), kellemes zenét sugároz, és hűs fuvallattal próbálja csillapítani tulajdonosa rosszkedvét.

Franciaország

Élménytúra Korzikán.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!