Miklós
-7 °C
2 °C

Gazdag lehetne, de nem akar

2002.02.13. 12:10
Luc Deprez, a motorizált bőrönd atyja kidolgozta a kényelmes bevásárlókocsit, amely mintegy két méteres távolságból magától követi gazdáját, ám a feltaláló kijelentette, nem dobja piacra az egyébként működő és levédetett találmányt.
Nem akarok eladni semmit sem. Csináltam egy mintapéldányt, ennyi elég nekem. Az én titkom marad - indokolta az üzleti hasznosítás elvetését Deprez.

Követ

A mágikus kocsi elemmel működik és a De Morgen című lap tudósítása szerint napelemekkel is felszerelték, hogy az akku tovább tartson. Az Index reálgazdaság tanszéke szerint még a belga szupermarketekben sem süt a nap, így Deprez valószínűleg az előkertben napoztatja találmányát vásárlás előtt. A kocsi úgy két méter távolságból hűen követi gazdáját, aki így két kézzel halmozhatja belé az árut.

A fékezhetetlen bőrönd

Deprez korábbi találmánya a motorizált bőrönd. A salon.com archívuma szerint ezt egy amerikai feltaláló-börzén mutatta be. Az bőrönd dugóban, vagy más rendkívüli szituációban járműként szolgál, ugyanis legfeljebb 20 kilométeres óránkénti sebességgel tud haladni. A kormányzást opcionálisan beszerezhető kormánykerékkel vagy hangvezérléssel oldhatjuk meg. A Salon kéjes élvezettel számolt be arról, hogy Depreznek milyen nehézséget okozott a fejlesztési stádiumban lévő száguldó bőrönd megfékezése.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.