Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Olcsó a Váci utca a világcégeknek

2004.10.26. 16:35
A Váci utcában még mindig fillérekért lehet üzlethelyiséghez jutni, legalábbis a New York-i Fifth Avenue-höz képest: a Váci utca a világ 29. legdrágább vásárló utcája.
A Váci utcában átlagosan 87 eurót fizetnek havonta négyzetméterenként a bérlők, ez századrésze a világ legdrágább bevásárló utcájában, a New York-i Fifth Avenue-n fizetendő átlagos bérleti díjaknak. A második helyen a párizsi Champs Elysées áll - derül ki a Main Streets Across the World - A világ főutcái - című tanulmányából, amelyet a Cushman and Wakefield Magyarországon is sikeresen működő nemzetközi ingatlan tanácsadó cég európai divíziója készített.

Itthon kevés a nagyméretű üzlet

Erős az érdeklődés Budapest iránt a külföldi kereskedők részéről - állítja John McKie, a Cushman and Wakefield magyarországi irodájának egyik vezetője, aki beszámolt számos meghatározó üzletről is. A Zara a Váci utca egyik legszebb házában, a régi Benetton üzlet helyén nyitja meg kapuit 2800 négyzetméteren. A Hennes and Mauritz előbérleti szerződést írt alá az ING 2.800 négyzetméter területű ingatlanjára, a Vörösmarty tér 1. szám alatt, a régi ORI-épület helyén kialakított irodaházban.

A Váci utcai régió is olcsónak számít a világcégek számára, hiszen Prága is drágább: a Na Prikope bevásárló utcában és a Vencel téren a bérleti díj átlagosan 150 euró havonta, alig elmaradva a bécsi Ka:rtner Strasse tarifáitól. "A globalizáció ezen a területen is érezteti a hatását. Egy sor új vásárló utca válik világviszonylatban fontossá, kiváló új célponttá, és a legnagyobb márkák ezekről a helyekről sem akarnak hiányozni - legyen szó Buenos Airesről, Bangkokról vagy Budapestről - tette hozzá John McKie.

Azt is megjegyezte a híres ingatlan tanácsadó cég szakembere, hogy eddig kevés volt a Váci utcában a nagyméretű üzlet, jóllehet, a világcégek nem akarnak kicsi üzletet nyitni, mert ez legtöbbjük profiljába nem illene.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.