Vilma
-7 °C
4 °C

A Deutsche Telekom vételre ajánlja magát

2001.08.16. 10:24
A Deutsche Telekom jelentős üzleteket ígért hat nagy befektetési banknak, ha ezek belátható időn belül nem visznek piacra tömegesen Deutsche Telekom-részvényeket ügyfeleik megbízásából.
A Financial Times frankfurti bankároktól szerzett értesülések alapján úgy tudja, a Deutsche Telekom hat nagy banknak értésére adta, hogy kedvezményezett szerephez juthat későbbi részvény- és kötvénykibocsátásokban, ha hajlandók részt venni az "úriemberek megállapodásában".

Vedd meg te!

A hat befektetési bank, amelynek jóindulatára aspirálnak: a Dresdner Kleinwort Wasserstein, a Goldman Sachs, a Merrill Lynch, a CSFB, a Schroder Salomon Smith Barney és a Deutsche Bank.

És nem megy tönkre a részvényárfolyamom

A megállapodás lényege, hogy ezek a bankok nem adnak el további Deutsche Telekom-részvényeket, mielőtt októberben piacra kerülhet a vállalatnak az a mintegy 500 millió papírja, amely az amerikai VoiceStream ellenértékeként került főleg a Hutchison Whampoához, a Telephone and Data Systemhez, a Goldman Sachshoz és a finn Sonerához. Ezek a részvényesek vállalták, hogy szeptember végéig nem adják el a VoiceStream ellenértéként kapott Deutsche Telekom-papírokat.

Adja, amit vételre ajánl

A Deutsche Telekom azért kezdeményezte ezt a megállapodást, mert egymilliárd eurónyi részvényét dobta piacra egy adagban a múlt héten a Deutsche Bank - minden bizonnyal a hongkongi Hutchison Whampoa megbízásából -, alig két nappal azután, hogy a bank maga keményen vásárlásra ajánlotta a Deutsche Telekom papírjait. Az akció erősen leverte a német távközlési vállalat részvényének árát a frankfurti értéktőzsdén, és a Deutsche Telekom vezérigazgatója, Ron Sommer egyik sajtónyilatkozatában "komoly szakmai hibának" nevezte a Deutsche Bank eljárását.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.