Judit
-2 °C
8 °C

Fapados tengerjáró

2005.06.02. 17:29
Fapados repülés és szállás után egy újabb, korábban a luxuskategóriába tartozó ágazatban jelent meg az Easy csoport. A cég saját logós, az olasz és a francia riviéra előtt cirkáló tengerjáró hajóira akár kétnapos utakra is be lehet fizetni, egy két személyes kabin ára pedig egy 2-3 csillagos szállodai szobáéval egyenlő.
A jellemzően nyugdíjas korú közönség helyett a fiatalabb, 20-40 közötti generációkat célozta meg az Easy csoport új üzletága, az Easycruise.com. A fapados tengerjárókra akár egy hétvégére is lehet, a repülőjegyekhez hasonlóan az interneten, a minél korábban annál olcsóbban elv alapján foglalni.

A május elején indult szolgáltatás az Easy közleménye szerint igazolta várakozásaikat: a jegyeket foglalók átlagéletkora alig 35 év, lényegesen fiatalabb, mint az 50 feletti átlagot mutató hagyományos tengerjárók esetében. Az új célközönség meghódítása érdekében több újdonságot is bevezettek: a megszokott hosszabb túrák helyett az Easycruise már két napos hajózást is kínál, a vedégeknek minimum két éjszakát kell kifizetni.

Egy kétszemélyes kabint a legolcsóbban 75 euróért adnak, ez azt jelenti, hogy negyven ezer forintért két személy már egy hosszú hétvégét is eltölthet a hajón.

Az így lényegesen gyorsabban cserélődő utasok miatt persze mindennap ki kell kötnie a hajónak, de ezt a cég szintén előnyként tünteti fel: a cirkáló a hét minden napján más városban köt ki este és hajnali négyig marad a kikötőben, így a riviéra éjszakai életéről sem kell lemondania hajózóknak.

A tengerjárok jellemzően magas áraihoz mérten a hajón az éttermek is visszafogottabbak, főételt már kétezer forintos ár alatt is kínálnak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!