Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Komikus a fedélzeten

2001.10.05. 14:36
Az Easyjet a jövőben hivatásos komikust alkalmaz egyik járatán, hogy így nyugtassa meg a repüléstől félő utasokat. A légitársaság, igaz nincs tengerentúli járata, gyakorlatilag forgalomcsökkenés nélkül vészeli át az amerikai terrortámadások óta tartó légiközlekedési válságot.
A Glasgow-Belfast vonalon a női ruhában fellépő John Linehan, művésznevén May McFetridge ontja majd a vicceket. A légitársaság illetékese szerint az utasok részéről óriási igény volt a szolgáltatásra, különösen az amerikai terrortámadások után. A cég illetékese ugyanakkor közölte: ha valaki panaszkodik, akkor azonnal leállítják a műsort.

Alig csökkent a forgalom

Az olcsó jegyeiről ismert Easyjet viszonylag jól viseli a terrortámadások okozta válságot: a társaság forgalma szeptemberben csak három százalékkal volt alacsonyabb az augusztusinál - közölte a BBC. Éves összehasonlításban ennél is jobb a helyzet: tavaly szeptemberhez képest 27 százalékkal nőtt az utasok száma. Ez alatt az egy év alatt az Easyjet 7,12 millió jegyet adott el, ezek 91 százalékát az interneten keresztül. A British Airways forgalma ugyanakkor harmadával esett a transzatlanti járatokon, és a cég októberi forgalma várhatóan 25-30 százalékkal lesz alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

Az Easyjet fő riválisa, a Ryanair is azt közölte korábban, hogy a merényletek óta ugyanannyi jegyet adnak el, mint azelőtt - igaz a két társaságnak nincsenek tengerentúli járatai. Mindkét cég arra szólította fel a nagy légitársaságokat, hogy inkább olcsóbb jegyekkel próbáljanak több utast magukhoz csalogatni, minthogy állami segítségre várnak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.