Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Panaszoldalt indított egy csalódott Easyjet-utas

2003.04.28. 12:14
A légitársaság egyik ügyfele, akinek negyvennégy órát kellett várnia egy spanyol reptéren, dühében elindította az easyjet-sucks.org oldalt, ahol beszámol megpróbáltatásairól, és sorstársait arra kéri, csatlakozzanak mozgalmához.
Mike Webb családjával április 25-én indult vissza Angliába Spanyolországból. Járatukat azonban törölték, ezért majdnem két napig kellet várniuk, mire gépre szállhattak.

Webb beszámolója szerint a járat törlését az utolsó pillanatban jelentették be, a százötven utas akkor már az alicantei reptéren várt a beszállásra. Néhány szerencsés öt órával később feljutott egy másik Londonba tartó Easyjet-járatra, páran más nagy-britanniai célállomással megelégedve választottak új járatot.

A gyerekek a földön alszanak

Az utasok többsége azonban a reptéren éjszakázott, járatukat április 25-ről 27-re tette át a légitársaság. Az utasok nagy része a székeken aludt, de Webb gyermekeinek már csak a földön jutott hely. Hazaérve Mike Webb létrehozta az easyjet-sucks.org oldalt, hogy ezen számoljon be megpróbáltatásairól, illetve, hogy ott mindenki közzé tehesse hasonló élményét. Webb abban bízik, hogy akciója hatására az Easyjet változtat korábbi gyakorlatán.

A légitársaság mindent visszafizet

A légitársaság szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta: "A vállalat általában tartalékgépeket vet be ilyen esetekben. Ha ez nem lehetséges, az utasokat a legközelebbi járatra irányítja át, addig szükség esetén hotelt biztosít. Természetesen minden költséget a légitársaság áll, sőt a repülőjegyet és egyéb költségeket is megtéríti."

Webb szerint azonban nekik senki nem ajánlott fel ingyen szállást, és kisegítő járat sem volt, pedig Valenciában várakozott az Easyjet egyik gépe. Webb a repülőjegy árát (221,5 font) és további kétszáz font rendkívüli költséget követel vissza a légitársaságtól.

A fapados légitársaságok magyar ügyfelei többek között az Index fórumain számolhatnak be élményeikről.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.