Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Hipnózis és mágia az acéliparban

2001.08.31. 09:31
A Vízöntő korának üzletembere nem bajlódik olyan idejétmúlt kifejezésekkel, mint üzleti terv, könyvelés, ne adj isten profitráta: egy svájci bizniszmen azért perelte be korábbi üzlettársát, mert az állítólag "rendkívüli mentális erejével" megbabonázta és elcsalta 300 ezer befektetett dollárját.
A becsapott és pénzükből kiforgatott üzletemberek korábban egyedül a bizonyítékok gyűjtögetésében és a rendőrségben bízhattak, ám az új kor új felfogása ezen a területen is egyre plasztikusabban érzékelhető. A számlák, kimutatások és egyenlegek helyét átveszik az ördögűzők, hipnotizőrök és feng-shui szakértők.

Az Alpokból az Andokba

Philippe Vernon egy ecuadori bíróság előtt támadta meg üzlettársát és barátját, Alain Lutz-ot, akit a rendőrség korábban csalás és sikkasztás vádjával letartóztatott.

Vernon vallomása szerint Svájcban ismerkedtek össze, majd Lutz meghívta nyaralni Dél-Amerikába. Mindkettejüknek tetszettek az ottani emberek, az időjárás és az üzleti környezet, így eldöntötték, hogy maradnak.

A nőmé a kohó és a hidegsajtoló

A két barát Ecuador északi részén fémfeldolgozó céget alapított. Vernon foglalkozott az ügyfelekkel, Lutz pedig a pénzügyeket vitte, ám, mint utóbb kiderült, sajátos felfogásban, hiszen a gépeket és az összes eszközt ecuadori barátnője nevére íratta.

Naiv vagy médium?

"Nem tudom, hogyan lehettem ennyire naiv" - mondta Vernon az Extra című lapnak. A gyanú azonban már akkor megfogalmazódhatott benne, mert megpendítette, hogy Lutznak rendkívüli mentális ereje van, melynek segítségével teljesen uralma alá hajtotta.

Kiskanál helyett gumibotot hajlít Lutz

A rendőrségen még ennél is határozottabban kiállt a paranormális összeesküvés vádja mellett és figyelmeztette a nyomozókat, hogy legyenek óvatosak. "Biztos vagyok benne, hogy megpróbál megszökni. Hipnotizálja az őröket vagy másként veti be paranormális képességeit".

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!