Blanka, Bianka
10 °C
18 °C

Lara Croft szülei olcsón adják magukat

2001.05.28. 17:05
Kapcsolódó cikkek (1)
Lara Croft kitalálója, a számítógépes játékszoftvereket fejlesztő Eidos 50 millió fontos részvénykibocsátást tervez, hogy további fejlesztéseihez pénzt szerezzen. A cég az utóbbi időszakban hatalmas veszteségeket halmozott fel, mivel a beharangozott új játékkonzolokat a gyártók késve dobják piacra. Most bíztató hírek érkeztek, ezért az Eidos támadni készül.
A cég úgynevezett "jogosultsági kibocsátás" (rights issue) révén szeretne friss pénzhez jutni. Ez azt jelenti, hogy csak a már részvénnyel rendelkező befektetők vásárolhatnak új papírokat - jóval az aktuális árfolyam alatt. Az Eidos valószínűleg az éves eredményekkel együtt, még június 12-e előtt hozza nyilvánosságra a kibocsátás részleteit - közölte az Independent. Az árfolyam várhatóan a jelenlegi tőzsdei kurzus 50 százaléka lesz..

Ezt csinálta a British Telecom is

Lara Croft
Az utóbbi időben egyre több technológiai vállalat kényszerül ilyen alacsony árfolyamú kibocsátásra. Május elején a British Telecom rekordnagyságú, hatmilliárd fontos jogosultsági kibocsátást indított, hogy a harmadik generációs mobilhálózat kiépítésekor keletkező adósságait visszafizethesse.

Cél az X-boksz és a Gamecube

Az Eidos arra akarja fordítani a befolyó összeget, hogy a várhatóan ősszel megjelenő Microsoft X-boxra, illetve a Nintendo Gamecube-ra fejlesszen játékokat. A cég évente körülbelül húsz új játékot dob piacra, és ezek kifejlesztése egyenként átlagosan félmillió fontba kerül. A cég legjobban fogyó alkotása a Tomb Raider-sorozat, illetve a Legyen Ön is milliomos című tévéműsor játékváltozata.

Vesztségek ellenére emelkedő árfolyamok

A Tombraidert kifejlesztő Eidos féláron bocsát ki 50 millió font értékű részvényt
Az Eidos az április és december közötti időszakról szóló pénzügyi jelentésében 68 millió fontos veszteségről számolt be. Ebben a mérlegben már szerepelt az Express.com megvétele, illetve több millió font értékű, a PlayStation2 miatt eladatlan PlayStation-játék. A veszteségek miatt az Eidos 50 milliós bankhitelért folyamodott, de végül ebből csak 25 milliót hívott le. A hitelre vonatkozó értesüléseket a cég nem kommentálta. A veszteségek ellenére az Eidos-részvények árfolyama a londoni tőzsdén az április eleji 170 pennys mélypontról május végére 320 pennyre emelkedett.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.