Gyöngyi
2 °C
13 °C

Kikosarazták Sorost

2001.07.16. 15:08
Váratlan fordulatot vett az Eircomért folytatott harc: az ír távközlési társaság igazgatótanácsa úgy döntött, hogy a Soros-O'Reilly konzorcium vételi ajánlata helyett Denis O'Brien eIslandjét támogatják. A társaság júniusban már elfogadta a Valentia ajánlatát, amely alapján Sorosék 1,27 eurós áron vásárolták volna fel a részvényeket.
Az eIsland nem hagyta annyiban a dolgot, és előrukkolt egy 1,36 eurós ajánlattal. Az összeget nem találomra választották: az Eircom korábban úgy döntött, hogy 1,355 fölött hajlandó új jelentkezőkkel tárgyalni. Az eIsland mostani ajánlata alapján az Eircom értéke eléri a hárommilliárd eurót.

Sorosék még nem reagáltak

A Valentia képviselője a döntés bejelentése után csak annyit közölt, hogy a konzorcium értékeli még az új helyzetet, és felkérte a részvényeseket, hogy még ne határozzanak papírjaik sorsáról. Soroséknak most tizennégy napjuk van arra, hogy új ajánlattal álljanak elő. A konzorcium képviselői egyébként állítják, hogy a Valentia ajánlata részvényenként 1,32 eurót ér, amennyiben a részvényesek 1,25 euróért adják el részvényeiket, és emellé opciót kapnak Valencia-részvényekre.

Már a Comsource is benne volt

Korábban már a svéd Telia és a holland KPN által alkotott Comsource is elfogadta, hogy 35 százalékos részesedését a Valencia megvegye. Az 1,36-os ajánlat most őket is visszakozásra késztetheti.

Az Eircom részvényárfolyama a tőzsdén a tülekedés hatására 3,4 százalékkal 1,36 euróra emelkedett.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!