Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Alakulóban a páneurópai nyugdíjrendszer

2003.03.17. 09:53
Az európai munkaerő-mobilitást szolgálja az egységes, Európa-szerte érvényes nyugdíjrendszer EU-direktívája. Az Európai Unió azt is szeretné, ha megvalósulna a nemi egyenlőség a magánnyugdíj-pénztári és egészségbiztosítási befizetésekben. Jelenleg a nőknek többet kell fizetniük, mint a férfiaknak, illetőleg 9-12 százalékkal kevesebbet jövedelmez számukra ez a befektetés.
Az európai "mobil" dolgozók 2005-től élvezhetik a kontinens-szerte érvényes nyugdíjrendszert, miután az Európai Parlament elfogadta a régóta várt nyugdíj-direktívát. A szabályozás része annak az EU-s törekvésnek, hogy 2005-re egységes európai pénzügyi piac jöjjön létre. Az Európai Bizottság számításai szerint az új szabályok következtében a multinacionális cégek mintegy 40 millió eurót spórolhatnak meg azzal, hogy egy közös alapba kerülnek majd a megtakarítások.

A "határokon átnyúló" nyugdíjak adózásáról még nem döntött az EU, de ezt egy külön direktívában időben szabályozzák. A nyugdíj-direktíva a Európai Tanács vélhetően jóváhagyó szavazása után három hónapon belül életbe lép, és hatása két éven belül érezhető lesz.

A páneurópai nyugdíjrendszer a munkaerő áramlását segíti majd elő, ami az EU egy másik fontos célja. Az egységes nyugdíjrendszer a magán megtakarításokat kínáló cégek számára maga a paradicsom: termékeiket szélesebb, egységes piacon jóval könnyebben tudják értékesíteni.

A nőknek kevesebb jut

Brüsszel még nem teljesen elégedett a jelenlegi rendszerrel. Az EU azt szeretné, ha a különböző magánnyugdíj- és egészségbiztosítási rendszerek egyforma befizetéseket kérnének tagjaiktól, és nem különböztetnék meg őket nemük szerint. A német Handelsblatt napilap szerint az európai bizottság idén júniustól léptetné életbe az új szabályozást, s a bizottság társadalmi ügyekkel foglalkozó biztosa, Anna Diamantopoulou addigra "nemtől független" tarifákat szeretne elfogadtatni a magáncégekkel.

A jelenlegi rendszer szerint a nők nagyobb nyugdíjjárulékot fizetnek, mint a férfiak. Az ugyanazt az összeget fizető férfi és nő esetében 9-12 százalékos jövedelemkülönbség is lehet a kifizetéskor. A biztosító társaságok ellenzik a változást, mondván: a férfiaknak ezentúl többet kellene fizetniük. Szerintük a nemek közti egyenlőséget az állami nyugdíjrendszerben meg lehet teremteni, de a magánszférában nem.

Az új szabályozást az EU összes tagállamának el kell fogadnia ahhoz, hogy életbe lépjen.

Magyarország nem változtat

Magyarországon sem a nyugdíjkorhatár, sem a nyugdíjemelés módja, sem az egészségügyi ellátás mikéntje nem változik az uniós csatlakozás után - nyilatkozta a napokban Csehák Judit egészségügyi miniszter. Az európai közösség tagállamai fontosnak tartják az idősek társadalmi integrációját, így a kormány egyik fő törekvése, hogy a nyugdíjak vásárlóérték-növekedése ne maradjon el lényegesen a reáljövedelmek emelkedésétől. Ez persze az alacsony jövedelmű idősek életminőségének javításához nem elég, ehhez külön intézkedésre van szükség.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.