Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Jómódú amerikaiak a francia termékek ellen

2003.07.02. 11:37
Tíz jómódú amerikai közül négy támogatta a francia áruk bojkottját, amit a francia kormány háborúellenes álláspontja miatt hirdettek meg civil szervezetek - derül ki a Francia Luxuscikkek Marketing Tanácsának megrendelésére készített közvélemény-kutatás adataiból.
A felmérést április 9. és 13. között végezték, 300 olyan amerikai között, akik közismerten gyakran vásárolnak luxuscikkeket, és évi jövedelmük meghaladja a 65.000 eurót.

Kemény mag

"Létezik egy kemény mag, amely politikai nézeteit vásárlási szokásaival juttatja kifejezésre" - véli Yves Coleon, a vizsgálatot vezető Transmark Partners elnöke. A felmérés tapasztalatai szerint a megkérdezettek 37 százalékának szándékában állt bojkottálni a francia termékeket, míg 47 százalékuk vélte úgy, hogy, az összes amerikainak csatlakoznia kellene a tiltakozáshoz.

Amerikában a franciaellenes érzelmek a francia hatóságoknak az Irak elleni háborúval szemben tanúsított magatartása miatt csaptak magasra. Mind ismeretes, a franciák nem támogatták az Irak-ellenes háború gondolatát, ami óriási visszhangot váltott ki az Egyesült Államok közvéleményében.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.