Árpád
0 °C
9 °C

Rekordmennyiségű hamis termék Belgiumban

2003.08.19. 10:47
Belgiumban idén rekordmennyiségű hamis terméket foglaltak le a hatóságok. A kormány attól tart, hogy az ország a hamisítványok csempészésének első számú célpontjává vált.
Az év első hét hónapjában Belgiumban 28 millió darab hamisított terméket koboztak el a hatóságok. A szám ijesztő, hiszen a teljes 2002-es évben csupán 18 millió darab termékkel buktak le a csempészek és az illegális árusok. Leggyakrabban DVD-t, CD-t, cigarettát, játékokat, parfümöket és táskákat hamisítanak, a kedvenc márkák pedig: Marlboro; Louis Vuitton; Nike; Adidas; Lancome; Rolex; Gucci; Armani; Christian Dior és Paco Rabanne.

Büntetés nincs, csak az árut veszik el

2003 első negyedévében 906.300 csomag cigarettát koboztak el, 700 ezer játékot, 8900 CD-t, 136.800 üveg parfümöt és 23,85 millió (!!!) DVD-t vettek el a hatóságok. Az antwerpeni kikötőben dokkoló egyik kínai hajón nagy mennyiségű hamis Viagrát találtak.

A hamisított termékek Thaiföldről, Kínából, Malajziából, Hongkongból és Pakisztánból származnak, s az "iparág" vélhetően az európai kontinensen elfoglalt központi helye miatt választja elosztó központnak Belgiumot. Az is vonzó, hogy a kiszabható büntetés minimális, ha a csempészeket elfogják, a hatóságok csupán termékük elkobozásával büntethetik őket.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.