Vilma
-8 °C
3 °C

Itt az egymillió eurós bankjegy

2001.12.22. 12:26
Az amerikai Naples Bank Note Company egymillió eurós bankjegyeket bocsát ki. A tíz dollárba kerülő papírpénz legalább annyi biztonsági elemet tartalmaz, mint az igazi bankók.
A floridai cég különleges események, illetve emberek emlékére ad ki egyedi papírpénzeket és érméket - írja a Wired. Ezeket szinte ugyanolyan nehéz hamisítani, mint a valódiakat: különleges festék és csak uv-fény alatt látszó felirat védi az igazi bankjegypapírra nyomott pénzeket.

Tíz dollárért egymillió eurót

Egy tízmillió euróst tíz dollárért rendelhetünk, hármat huszonötért, tízet hetvenötért. Sőt megvehetjük a 14, illetve 28 bankjegyet tartalmazó íveket is háromszáz, illetve ötszáz dollárért. Apró rendellenesség, hogy a bankjegyek hátoldalán Nagy-Britannia, Svédország és Dánia zászlaja is látható annak ellenére, hogy az eurót ezekben az országokban egyelőre nem vezetik be.

Bob Bednar, a Naples Bank Note Company elnöke a Wirednek elmondta: "Azért adtuk ki az egymillió euróst, mert az új valuta bevezetése az amerikaiaknak is nagy esemény, hiszen ezután jóval egyszerűbb lesz Európába utazni".

Tűzoltók és egyetemek támogatása

A cégnél amerikai bankókat is rendelhetünk. Az ötven dollárért kapható "Our Everyday Heroes" (mindennapi hőseink) nevű egymilliós bankjegy a tűzoltóknak állít emléket. Megvásárlásával az őket segítő alapítványt is támogathatjuk. A húsz dolláros Penn State Milliont a Naples a Pennsylvania University öregdiákjaink, illetve támogatóinak ajánlja.

A papírpénzeken a gyengébbek kedvéért a "nem legális fizetőeszköz" felirat is olvasható.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!