Salamon
7 °C
13 °C

Hárommilliárd eurót kap a Fiat a bankoktól

2003.02.17. 10:19
Hétvégi sajtójelentések szerint az olasz Fiat megállapodott hitelező bankjaival, hogy összesen mintegy 3 milliárd euróval feltőkésítik a járműipari csoportot. A tőkeemelés tervét a Fiat igazgatótanácsa február 28-án tárgyalná meg, és akkor születne döntés további vállalatrészek (Toro, Fiat Avio) eladásáról is.
A hitelező - többségében olasz - bankok már tavaly is segítettek a nagy olasz magánvállalatnak: májusban 3 milliárd euró értékben a Fiat részvényeire váltható értékpapírcsomagot bocsátottak ki, bizonyos feltételek teljesülése esetén. Ezt követően jelentették be a Fiatnál a több mint 8 ezer fős elbocsátást, majd elkezdték eladni a csoport egyes részeit az adósságok mérséklése érdekében.

A General Motors-szal még tárgyalnak

Eredetileg a hét végén foglalkoztak volna azzal is, miként lehetne a Fiat gondjainak mérséklésében megnyerni az amerikai General Motors autógyárat, amely már 20 százalékban birtokosa a Fiatnak, és a további 80 százalékra is vételi lehetősége van 2004-ig. A sajtó értesülése szerint újabb fejlemény a GM-mel kapcsolatban nincs, Paolo Fresco Fiat-elnök azonban a héten még tárgyal az amerikai vállalattal, esetleg módosítandó a két autóipari csoport korábbi megállapodását.

Agnelliék negyedmilliárdot adnak

A Fiat-ot mintegy 30 százalékban birtokló Agnelli család állítólag jelezte, hogy a család pénzügyi vállalkozásaiból negyedmilliárd eurót juttatnának a Fiat Auto részére, majd további pénzekről is szó lehet.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!