Piroska
-12 °C
-2 °C

Friss tőkét von be a France Telecom

2003.03.24. 10:58
A France Télécom hétfőn megindította a régen várt, 15 milliárd eurós tőkeemelését, adósságának csökkentése, mérlegének javítása végett. A kibocsátás árát részvényenként 14,50 euróban szabták meg.
A szervező bankok 30 milliárd eurós igényt, vagyis óriási túljelentkezést jeleztek a piacról. A túljelentkezés különösen nagy ahhoz képest, hogy a piacra csupán 6 milliárd eurónyi kerül a kibocsátásból, miután 9 milliárd eurónyi tőkeemelést a francia kormány, a távközlési vállalat 56,4 százalékos tulajdonosa, előre lejegyzett.

Töredekét érte a portfolió

A France Télécom március elején 20,7 milliárd eurós, rekordméretű nettó veszteséget jelentett tavalyról, vagyonértékek csökkenése miatt, a 2001-es 8,3 milliárd euró nettó veszteség után. Egyszeri tételek nélkül 200 millió euró lett volna a nettó vesztesége, a 2001-es 2,2 milliárd eurós többlet után. A működési eredmény 6,81 milliárd euróra nőtt 5,2 milliárdról. Erre az évre mindkét eredmény kétszámjegyű százalékos növekedését ígérik.

Silány befektetések

A leírások között volt, egyebek mellett, 7,3 milliárd euró a német MobilCom miatt, 4,4 milliárd euró a holland Equant miatt és 1,7 milliárd euró a brit NTL kábelszolgáltató miatt. A France Télécom nettó adóssága december végén 68,0 milliárd euró volt, a tavaly június végi 69,7 milliárd euró helyett.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!