Vilma
-7 °C
4 °C

Profilt vált a Gateway

2003.05.09. 12:19
A számítógépgyártó bejelentette, hogy az erősödő verseny, illetve a számítógép-eladások esése miatt szórakoztató elektronikai cikkek gyártásába fog.
A cég nem adja fel a PC-gyártást, de teljesen átalakítja 192 boltból álló hálózatát, és piacra dob tizenöt különböző tévékészüléket, majd a későbbiekben digitális fényképezőgépeket és kamerákat, közölte a Financial Times.

A plazmatévé bejött

"Ez a lépés lehetővé teszi, hogy a Gateway belépjen egy sokkal nagyobb és gyorsabban fejlődő piacra" - mondta Ted Waitt vezérigazgató. A Gateway tavaly jelent meg egy 42 colos plazmatévével, ami háromezer dolláros ára miatt hatalmas sikert aratott a piacon (más márkák hasonló termékei több száz dollárral drágábbak).

Zuhanó piaci részesedés

A vállalat kétszázmillió dolláros takarékossági programot is indít, és azt reméli, hogy idén újra nyereséges lehet. A PC-üzletág képtelen lépést tartani a Dellel és a Hewlett-Packarddal - a cég piaci részesedése 2000-ben még kilenc százalék volt, mostanra ez négy százalékra csökkent. A vállalat a korábbi veszteségek miatt már több ezer alkalmazottat elküldött, és gyakorlatilag minden tengerentúli egységét bezárta.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!