Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

'Mondj nemet a macskára!'

2002.04.19. 11:00
Egy brazil állatvédőcsoport beperelte a riói Light áramszolgáltató vállalatot, mert a szervezet szerint rossz fényt vet az állatokra, hogy a cég áramlopás ellen indított reklámkampányában macskákat szerepeltet.
Az Electricite de France tulajdonában lévő Light februárban indított reklámhadjáratot az áramlopások ellen - közölte a Reuters. Rio de Janeiro szegénynegyedeiben ugyanis egyre több helyen lopják a villanyt a vezetékekről azok, akik azt nem tudják megfizetni.

Tolvajmacska

A reklámokban azért szerepelnek macskák, mert a "gato" szó portugálul többek között tolvajt is jelent, és általában ezt a kifejezést használják a vezetékekre csatlakoztatott áramlopó kábelekre is. A hirdetés szövege: "Mondj nemet a macskára!"

Rossz hatással van a gyerekekre

Az állatvédők szerint azonban a reklám komolyan ront a macskák megítélésén. "Mi nem akarunk pénzt, csak a macskákat szeretnénk kivetetni a reklámból. Ez a reklám sok ember véleményét - főleg a gyerekekét - befolyásolja rossz irányban" - mondta Isabel Nascimento, a Suipa állatvédőcsoport vezetője.

Meglátják a reklámot, és kidobják a cicákat

Az állatvédők szerint a kampány túl agresszív: február óta állítólag hatvan százalékkal nőtt a kidobott macskák száma Rióban, és az eddiginél jóval több halott, megcsonkított macskát találtak. A keresettel kapcsolatban Paulo Renato Marques, a Light marketing igazgatója közölte: a cég nem akar ártani az állatoknak, csak közérthetően próbálta megfogalmazni üzenetét.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!