Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Greenspant jelöli jegybankelnöknek Bush

2004.05.18. 19:45
Töretlen George W. Bush bizalma jegybankelnökében. Az elnök egy hónappal Greenspan megbízatásának lejárta előtt újrajelölte a tizenhat évi munkával pénzpiaci legendává vált jegybankelnököt.
Újrajelölte Alan Greenspant az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöki posztjára George W. Bush - jelentette a CNN. Greenspant először Ronald Reagen nevezte ki, még 1987-ben. Nevéhez köthető a kemény monetáris politika, mely megalapozta a Clinton elnöksége alatti gazdasági fellendülést.

Töretlen bizalom

"Alan Greenspen fantasztikus munkát végzett a Fed kormányzótanácsának élén, továbbra is nagy bizalmam van benne" - olvasta fel az elnök közleményét Scott McClelan, a Fehér Ház szóvivője. Bush nem sokkal a bejelentés után személyesen is találkozott a pénzügyi szakemberrel.

Greenspan megbízatása a jövő hónapban érne véget - írja a CNN. A jegybankelnök egyelőre még nem nyilatkozott arról, kívánja-e folytatni a munkáját, különböző sajtóértesülések szerint azonban élvezi azt, és szívesen lenne újra elnök.

Pénzpiaci legenda

Tizenhat éve tartó elnöksége alatt Greenspan a világgazdaság legendás alakjává nőtte ki magát. A kilencvenes évek végén érte némi kritika, amiért nem cselekedett proaktívan az internetes piac kipukkadásakor, de az 1987-es tőzsdekrach és a 2001-es recesszió során nyújtott teljesítményét még legfőbb kritikusai is elismerik.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!