Auguszta
4 °C
22 °C

Csatáznak a Gucciért

2001.09.05. 15:04
A Gucci 42 százalékát birtokló Pinault-Printemps-Redoute csoport 2004-re a divatcég kizárólagos tulajdonosává akar válni. A francia konzorcium attól az LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton csoporttól akarja megszerezni részesedését, ami korábban szintén a Gucci egészének megszerzésén munkálkodott. Az LVMH bíróság elé vitte a PPR korábbi tulajdonszerzését.
A Financial Times szerdai értesülései szerint a francia Pinault-Printemps-Redoute (PPR) csoport tárgyalásokat folytat az LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton konzorciummal a Gucci megvételéről. Ha a tárgyalások eredményesek, úgy a PPR 2004-ra teljesen megszerezheti a divatcéget.

Matt három lépésben

A PPR, amely jelenleg a Gucci 42 százalékának tulajdonosa, megerősítette a brit lap értesüléseit, az LVMH nem kommentált. A PPR három lépésben venné át a vállalatot: először 95 dolláros részvényenkénti áron megvenné az LVMH húsz százalékos részesedésének közel felét - összesen 975 millió dollárért.

A második lépésben - várhatóan novemberben - a Pinault-Printemps-Redoute hét dolláros extrajutalékot fizetne minden részvényesnek. Ez a lépés a francia vállalatnak 345 millió dollárjába kerül. Végül, 2004 márciusában vásárolnák fel a maradékot 101,5 dolláros részvényenkénti áron, összesen körülbelül ötmilliárd dollárért.

A PPR előző lépése a bíróság előtt

Elemzők szerint nem véletlen, hogy a PPR gyorsan rendezni szeretné a tulajdoni vitát. Néhány hónappal ezelőtt az LVMH és más kisebbségi tulajdonosok bíróságon támadták meg a Pinault-Printemps-Redoute 1999-es tulajdonszerzési akcióját, amivel a PPR negyven százalékot halászott el az addigi többségi tulajdonos, az LVMH orra elől.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!