Gyöngyi
2 °C
13 °C

A Heineken betörne a muzulmán piacokra

2003.07.07. 11:58
A holland sörgyártó bejelentette, hogy alkoholmentes italokkal szeretne megjelenni a muzulmán országok piacain.
A cég Egyiptomban már forgalmazza a Fayrouz nevű, gyümölcsízű alkoholmentes sört, amit már az Al Azhar szunnita vallási szervezet is hivatalosan elfogadott, közölte a BBC. A Heineken most a nagy-britanniai, németországi, hollandiai és franciaországi muzulmán közösségekben, illetve újabb muzulmán országokban szeretné piacra dobni az italt.

A vállalat 2002-ben vásárolta fel 280 millió dollárért a Fayrouzt gyártó Al Harham Beverages Co-t, Egyiptom egyetlen sörfőzdéjét. A Fayrouz egyáltalán nem tartalmaz alkoholt (ellentétben más alkoholmentes sörökkel), így azt a vallásos muzulmánok is fogyaszthatják.

Gyenge eredmény

A Heineken múlt hónapban jelentette be, hogy első féléves eredménye elmarad a korábban kalkulálttól, mivel a legfontosabb márkák (Heineken, Amstel) forgalma nem nőtt a várt mértékben. A belga Interbrew ezzel szemben 2003-ra komoly növekedést jósol.

A brit Scottish & Newcastle is azt közölte, hogy legfontosabb piacain (Franciaországban és Oroszországban) komolyan nőtt a forgalma. A Heineken a rossz eredménnyel kapcsolatban arra hivatkozik, hogy a cég forgalmának jó részét a bárok és éttermek eladásai adják, így azok a cégek akik inkább az otthoni fogyasztásban erősek, kevésbé érezték az iraki háború és a SARS hatását.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!