Mária
-7 °C
3 °C

Hét sportkocsit adtak el a szenilis bácsikának

2001.08.23. 11:46
Kemény büntetést kapott az az amerikai autókereskedés, amely kihasználta egyik hűséges vásárlójának szenilitását és egy hónap leforgása alatt 7 sportkocsit adott el az Arzheimer-kórtól szenvedő 78 éves apónak. A család rémületére a nagypapa 245 ezer dolláros számlát csinált, pedig még jogsija sem volt.
Elég baja van az idős szülőkkel együtt élő családoknak ahhoz, hogy még a szeretteik körül settenkedő lelkiismeretlen kereskedőkkel is meg kelljen küzdeniük - fakadt ki Hardy Myers főügyész, miután meghallotta, mit művelt a Hillsboro Chrysler Plymouth Jeep Warehouse nevű autószalon.

Mondtam, hogy ne adjunk pénztárcát a papának!

A józan önmérsékletnek jelét sem mutató bolt 2000 februárjában és márciusában 7 darab sportkocsit adott el James Rickardsnak. A konzumláztól gyötört nyugdíjas 244 ezer 708 dollárt (67 millió 823 ezer forintot) költött a járgányokra.

Visszavették a kocsikat

Bár az üzlettel formailag nézve nem volt semmi baj, a hatóságok mégis keményen odacsaptak a vásárló megrozzant elmeállapotát kihasználó cégnek. A kereskedés a botrány kipattanása után megegyezett az ügyésszel, hogy hajlandó visszafizetni a vételárat Rickardsnak, ezenfelül 90 ezer 879 dollár kárpótlást is kipenget, de így sem tudta megúszni a 31 ezer dolláros bírságot. Ez utóbbi summa nagy részéből fogyasztóvédelmi alapokat támogat az igazságügy-minisztérium.

Nem ismerték volna fel a remek ügyfelet?

A márkakereskedés azzal védekezett, hogy az ügyfelet minden esetben más eladó szolgálta ki, ezért a cég nem tudhatta, hogy az apóka ilyen őrült vásárlásba fogott.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.