Miklós
-7 °C
2 °C

Aratnak a Honda új modelljei

2001.10.30. 12:04
Kapcsolódó cikkek (2)
Az autóipar sanyarú helyzetében meglepő, hogy a japán Honda harmadik negyedévi profitja 45 százalékkal megugrott, bevételei pedig 16 százalékkal voltak magasabbak a tavalyaiknál. A siker oka, hogy a vásárlók buknak az új modellekre, a jen pedig kellemesen gyengélkedett.
Több mint egymilliárd dollárral kasszírozott több pénzt a Honda, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Mire fel az a remek eredmény, miközben ugyanebben a periódusban - július és szeptember között - a General Motors 253, míg a Ford 476 brit fontnyi veszteséget szedett össze, csökkenő bevételek mellett?

Honda Jazz
Aratnak az egyterűek

A Honda szerint egyrészt új modelljeinek japán és amerikai sikere, másrészt a jen gyengélkedése hozta a nyereséget. A listavezető modellek a japánban Fit, Európában Jazz néven futó kis egyterű, a Stream szintén ebből a kategóriából, illetve az Észak-Amerikában forgalmazott Civic és Acura MDX.

Segített az árfolyam is

A gyenge jen is kedvezett az exportnak. A Honda is bevallja, hogy ha a japán valuta dollárhoz viszonyított árfolyama a tavalyihoz képest nem változott volna, akkor a bevétel csak 7 százalékkal nőtt volna. Ami azonban önmagában is remek eredménynek számít.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!