Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Fizet a kémkedő Procter& Gamble

2001.09.07. 10:54
Bár a brit-holland Unilever kezdetben húszmillió dolláros kártérítést követelt amiatt, hogy fő konkurense, a Procter& Gamble kémkedett utána, a felek most peren kívül 8,7 millió dolláros fájdalomdíjban egyeztek meg. A P&G leleményes emberei kukaturkálás útján jutottak üzleti titkokhoz.
Bár a hivatalos megfogalmazás szerint nem a Procter& Gamble emberei, hanem a vállalattal szerződésben álló külső személyek követték el az ipari kémkedést, az eset kitudódása óta három alkalmazottat kirúgtak a cégtől, most pedig fizetnek. Némi meglepetést keltett, hogy az Unilever megelégedett a kisebb összeggel.

Interjú és szemétkedés

A kémek az Unilever hajápolási részlegének titkaira voltak kíváncsiak, méghozzá annyira, hogy a kukabúvárkodástól sem riadtak vissza. A brit-holland cég szerint a felbérelt "nyomzók" magukat piackutatónak álcázva személyesen is kikérdezték néhány alkalmazottjukat.

Elég volt a becsületszó

A megállapodás után John Pepper, a P&G első embere leszögezte: "Személyesen garantáltam, hogy a megszerezett információt nem használtuk fel és nem is fogjuk". Az Unilever korábban szükségesnek tartotta, hogy egy harmadik fél ellenőrizze, hogy a P&G nem használja fel a megszerzett információkat. Az Organics, a Sunsilk, a Dove, a Lipton és a Magnum gyártója néhány napja még azt közölte, hogy bíróságra viszi az ügyet, ha kéréseit nem teljesítik.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!