Gyöngyi
2 °C
13 °C

Kirch eladja a Forma-1-et

2002.02.20. 12:00
A Financial Times értesülései szerint az eladósodott Leo Kirch kénytelen feldarabolni médiabirodalmát, és ennek keretében eladja a Bernie Ecclestone-tól megvett vállalkozást is.
Leo Kirch úgy döntött, eladja az F-1-es vállalatban, a SLEC-ben birtokolt 58 százalékos részesedését - közölte a Financial Times. Az eladósodott médiamágnás emellett feltehetően kénytelen lesz a KirchMedia meghatározó részesedését felajánlani Rupert Murdochnak. Az ötven éve alapított médiabirodalom ellenőrzi a legnagyobb német kereskedelmi adókat, a Forma-1-et, illetve a Kirch csoporté a következő két futball-világbajnokság nemzetközi sugárzási joga is.

Bukott a fizetős tévé

Kirch, úgy tűnik, a pay-TV-üzletbe bukott bele. A cégcsoport a fizetős tévécsatorna kiépítése során többmilliárd eurós veszteséget és adósságot halmozott fel. A vállalat többek között 1,7 milliárd euróval tartozik Murdochnak, aki várhatóan a tartozás fejében kap részesedést a KirchMediában. Murdoch az 1,7 milliárd euróért annak idején részt kapott a veszteséges fizetős csatornában, a Premiere-ben, de a részesedést Kirchnek a megállapodás alapján vissza kell vásárolnia, ha Murdoch úgy dönt.

Nyolcszázmilliós kártérítés

Kirch eközben felkért egy ügyvédi irodát, hogy nyújtson be keresetet Rolf Breuer, a Deutsch Bank elnöke ellen, aki néhány hete egy interjúban megkérdőjelezte Kirch hitelképességét. A médiamágnás nyolcszázmillió euró kártérítést követel.

A Forma-1-es csapatok sem örültek

Kirch a Forma-1 felvásárlása után nem sokkal bejelentette, hogy néhány év múlva már csak fizetős csatornák közvetíthetik a futamokat. Erre a Ferrari, a BMW, a DaimlerChrysler, a Ford és a Renault is úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg szerződését, és ezek a csapatok 2008-tól új, független versenysorozatot indítanak.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.