Judit
3 °C
6 °C

Kádárista melltartósok

2002.07.18. 13:28
A kádári puha diktatúra módszereit élesztette fel a Triumph nőifehérnemű-gyártó tokiói részlege: 21 ezer forintnak megfelelő jent kap az az alkalmazott, aki feljelenti a nemdohányzási fogadalmukat megszegő kollegákat. Három besúgás, és megvan a minimálbér.
Megtetszettek az alvadt későszocialista struktúrák a nemzetközi fehérneműgyártó humanerőforrás-menedzsereinek, ugyanis igazi spiclihálót fontak a köré az 50 munkatárs köré, akik 61 ezer forint jutalom fejében vállalták, hogy leszoknak a dohányzásról.

50 vállalkozó és 1800 kém

A merész munkatársak a 61 ezer dupláját fizethetik vissza, ha újra cigizni kezdenek. Mivel a cégvezetés mindenáron vissza akarja szorítani a dohányzást, 21 ezer forintot ajánlottak bárkinek, aki leleplez egy suttyomban slukkoló gyenge jellemet az ötven közül. Az ajánlatot emailben kapta meg mind az 1850 alkalmazott. A vezetés kifejezetten bíztatta a munkatársakat a feljelentésre.

A nagy melltartó figyel téged

Az igazi csavar azonban az, hogy az önkényuralmi-pedagógiai indíttatású akció során a leszokásért járó jutalmat nem maga az érintett kollega kapja meg, hanem a családja. Hogy miért? A summa azért jár nekik, hogy közelről figyelték, nem csal-e apuci vagy anyuci.

A cég irodáiban és üzleteiben egyébként eleve tilos a dohányzás.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!