Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Továbbfejlesztik a vizet

2001.12.10. 06:58
A hagyományos üdítőitalok piacán nem könnyű újat mutatni, talán ezért gondolt arra a két vetélkedő óriáscég, hogy igazi klasszikushoz nyúlnak vissza. Piaci információk szerint jövőre mindketten a vízpiacon akarnak robbantani. Persze nem egyszerű csapvízzel, hanem adalékokkal felturbózott 'továbbfejlesztett vízzel', ami lehet nagy durranás, de akkora bukta is, mint a megújított Coca-Cola volt annak idején.
A PepsiCo Gatorade nevű részlege jövő áprilisban hozza ki új csodafegyverét, a Propel Fitness Water elnevezésű, ízesített, vitaminozott vizet - jelentették be a cég illetékesei. Piaci információk szerint 2002-ben komoly teszteket fognak végezni az Aquafina fantázianevű neovízzel is. A rivális Coca-Cola állítólag szintén tesztelni fog, az ő termékük a Dasani nevű víz megvadított változata lenne.

Az Index új terméke a vitaminozott szalonna

Az üdítőital-piac guruinak egy része azt hirdeti, hogy az egészségesnek mondott termékekre egyre fogékonyabb fogyasztóknak bejöhet, ha a 'legalapvetőbb italt' extrákkal dobják fel. 'Aki kitalálja, hogyan lehet nagyobb részt kihasítani a vízpiacból, az megtalálta a Szent Grált' - fogalmazott például a Cannondale Associates tanácsadócég vélhetően Monty Python rajongó munkatársa, Paul Crnkovich.

Nem ájultak el a tesztelők

Azért nem mindenki ájult el az első hallásra meglepő fejlesztési iránytól, William Pecoriello, a Morgan Stanley szakembere például arra emlékeztetett, hogy a tesztcsoportokban nem volt osztatlan a lelkesedés a kísérleti termékek iránt. A Banc One Investment Advisors egyik munkatársa pedig úgy értékelte, hogy a Propel ugyan sikeres volt a felkért kóstólók körében, de nem kirobbanóan.

Célcsoport: akiknek túl durva egy izotóniás ital

Na de kiknek is szánják a neovizeket? A sportitalpiacon egyeduralkodó Gatorade azoknak, akik sportolás közben hidratálni szeretnék szervezetüket, ám a Gatoradet durvábbnak tartják a redbullviszkinél. A Pepsi-leány új itala különböző gyümölcsaromákkal lesz ízesítve, ötödannyi kalóriával és kevesebb elektrolittel, mint a Gatorade. Lesz viszont benne B, C és E vitamin.

Magunkra ismertünk

Nos, akkor milyen is a tipikus Propel-fogyasztó? 'Aktív, megérti a hidratálás fontosságát, de alternatívákat keres''- fogalmazott a Pepsi egyik marketingese. A leírás kísértetiesen illik az Index Vízügyi Riporterére, de ebből nem vonunk le komolyabb következtetéseket.

A vizet nehéz elrontani

Mit szól a szupervizekhez a tudós? Linda Van Horn, a chicagói Northwestern University professzora szerint az amúgy egészséges adalékanyagok egy része jobban felszívódna, ha ételekben vennénk őket magunkhoz. Pozitív változás lenne ugyanakkor, ha többen innának vizet a nagy kalóriatartalmú cukros-buborékos üdítők helyett - tette hozzá.

Vitamin, a katalizátor

Egy fogyasztóvédelmi szakértő szerint az üdítőital-gyártók régen rájöttek, hogy a legjobban azzal kereshetnek, ha egy termékükhöz hozzáadnak pár fillér értékű vitamint, majd jól felviszik az árát.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.