Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Színváltozós lesz a Coca-Cola

2006.03.06. 09:05
Kapcsolódó cikkek (1)
Hosszú nyakú, kis kiszerelésű, fémpalackos termékek piacra dobásával igyekszik meghódítani magának a szórakozóhelyek közönségét a Coca-Cola. A Pepsi inkább az üveg- és műanyagalapú kiszerelésekre koncentrál.
Hosszú nyakú, kis kiszerelésű, fémpalackos termékek piacra dobásával igyekszik meghódítani magának a szórakozóhelyek közönségét a Coca-Cola. Az üdítőital-gyártó óriás januárban Franciaországban dobta piacra a kávéízű Coca-Cola Blaket, két deciliteres, hosszú nyakú fémpalackba csomagolva új termékét.

A kólacég emellett a közelmúltban kezdte el értékesíteni hagyományos Coca-Cola-termékét az új palacktípus egy UV-fény alatt színváltozós változatába csomagolva Japánban, Német-, Olasz-, Spanyolországban és Belgiumban.

Karvalics Attila, a Coca-Cola Magyarország közkapcsolati és kommunikációs igazgatója kérdésünkre elmondta: az új alumíniumpalack kizárólag kiemelt szórakozóhelyeken lesz kapható, amellyel kifejezetten a divatot szorosan követő fogyasztói réteget kívánják elérni. A hosszú nyakú fémpalackok a következő hónapokban további európai országok szórakozóhelyein is megjelennek, igaz, Magyarországon egyelőre nem tervezik az új, illetve "átöltöztetett" termékek bevezetését.

Nem készül hasonló formájú palackok piacra dobására a Pepsi-Cola, ám a rivális kólagyártó is számos újítást vezetett be a kisméretű üdítőitaloknál. A nyugat-európai tendenciák begyűrűzésének egyre határozottabb jelei érzékelhetők: a hagyományos italkategóriák, például a szénsavas italok mellett a fogyasztók egyre nagyobb arányban vásárolják a csökkentett kalóriatartalmú (light) termékeket vagy a néhány éve még szinte ismeretlen jeges teákat, sportitalokat.

A Pepsi a csomagolási újításait is elsősorban ezekre a kategóriákra összpontosítja. A cég tavaly újította meg jeges teáinak palackjait, bővítette gyümölcsleveinek kis kiszerelésű kínálatát üvegpalackos változatokkal.

Az aludobozos kiszerelés csak néhány százalékot képvisel a hazai üdítőital-piacon, ezért a legnagyobb fejlődés nem itt, hanem az üveg- és műanyag alapú palackoknál figyelhető meg - mondta Barta Zsolt. A Pepsi-Cola FÁÜ Rt. kommunikációs vezetője szerint a hazai fogyasztók jellemzően a három deciliternél nagyobb, viszszazárható termékeket részesítik előnyben. A kis kiszerelésű italoknál sokáig a két deciliteres tégladobozos temékek számítottak piacvezetőnek, ám az utóbbi egy-két évben ezen a területen is előretörtek a műanyag PET palackok, amelyek a fél literes kiszereléssel mostanra domináns szerepbe kerültek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.