Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

A kínai posta vállalja emailek kézbesítését

2002.07.17. 12:19
Hagyományos papírlevél formájában viszi nemsokára házhoz a kínai posta az emaileket olyan címzetteknek, akiknek nincs internetjük. A piac ígéretes, az országban 1,2 milliárd ilyen ember van. A szolgáltatás a helyi viszonyokhoz képest rettentő drága.
Senki sem fog beleolvasni a kinyomtatott emailekbe - nyilatkozta a posta szóvivője, ám ezt talán ő sem gondolta komolyan. A kínaiak megszokták, hogy bármely levelüket kibonthatják a hatóságok. Az internetezni pedig igencsak szoros korlátok között lehet: tiltólistán van többek között a CNN, a BBC, a Voice of America és a The Washington Post és az AOL webszájtja is.

Drága lesz a szoftver

A Wired szerint évente számos internet cafét zárnak be amiatt, hogy a tulajdonos nem filterez eléggé lelkesen, így a kuncsaftok elmerülhetnek a politikai vita és az online pornó posványában. A netezés eleve annyira drága, hogy kevesen engedhetik meg maguknak, az email-papírlevél szolgáltatás szintén aligha lesz megfizethető a tömegeknek. A neteléréssel rendelkező kuncsaftnak ugyanis 60 dollárért meg kell vásárolniuk egy szoftvert és 4 dollárért egy fizetésre szolgáló feltöltőkártyát. Az első oldal kinyomtatása és kézbesítése 25 centnek megfelelő jüanba kerül majd, a további, legfeljebb 2 oldal 6 centbe.

Cégekre számítanak

Első körben emiatt arra számítanak, hogy kisvállalkozások lesznek a kezdeti felhasználók. A szolgáltatás elindulásakor csak belföldi címekről fogadnak el emaileket, amelyeket 18 nagyobb városba kézbesítenek ki. Kínában összesen 34 millió embernek van internetes hozzáférése.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Teneriffe - Loro Park

Teneriffe és Spanyolország legmagasabb pontja a Teide ami a hasonló nevű Nemzeti Parkban terül el.