Judit
-2 °C
8 °C

Még nagyobb médiabirodalmak jönnek

2002.02.21. 12:23
Egyesülési hullám indulhat az amerikai médiaszektorban, mivel az egyik kerületi fellebbviteli bíróság úgy döntött, a tévétársaságok rendelkezhetnek kábelcéggel is, és viszont.
A columbiai kerületi fellebbviteli bíróság szerdán érvénytelenítete azt a két évtizedes kormányrendelkezést, mely megtiltotta, hogy egyazon vállalat ugyanazon piacon televízióállomásokkal és kábeltársaságokkal is rendelkezzen. Az indoklás szerint e korlátozás már nem szolgálja a köz érdekét.

Amennyit csak akarok

A bíróság önkényesnek és jogtalannak nyilvánította a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) azon rendelkezését is, mely megszabta, hogy egy vállalat hány tévécsatornával rendelkezhet.

Az FCC szóvivője a Forbes magazinnak nyilatkozva elmondta, a bizottságnak most dönteni kell, hogy a Legfelső Bírósághoz fordulnak-e az ügyben.

A Forbes információi szerint Michael Powell, az FCC jelenlegi elnöke - Colin Powell külügyminiszter fia - régóta bírálja a most érvénytelenített korlátozásokat.

Elemzők szerint a rendelkezéseket a bizottság az utóbbi időben maga is csak ímmel-ámmal tartotta tiszteletben, így egyszerűen hivatalossá válik az eddigi gyakorlat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.