A McDonald's felére csökkenti a zsírt a sült krumpliban

2002.09.03. 15:26
A McDonald's felére csökkenti a sült krumplijában található zsír mennyiségét, és a jövőben valamennyi ételét egészségesebbé kívánja tenni - jelentette be a legnagyobb amerikai gyorsétteremlánc.
Az alacsonyabb zsírtartalmú olajjal való sütés azonban nem jelenti azt, hogy az ételek kevésbé lennének majd finomak - tették hozzá a közleményben.

Az amerikai központú étteremlánc október elsejétől süti újfajta olajjal a krumpliját és a többi sült ételt. Az új étolajban 48 százalékkal kevesebb transz-zsírsav és 16 százalékkal kevesebb telített zsírsav van - tette közzé kedden egy közleményben a McDonald's.

Az elmúlt években a többek között a kergemarhakórtól való félelemmel is megbirkózó vállalat most új ötletekkel állt elő, így például a jövőben egész sor Mcdonald's-os reklámtárgyat is árulnának az éttermekben.