Hajnalka
0 °C
14 °C

Megalakul az aktmodellek szakszervezete

2003.05.09. 11:30
A philadelphiai Moore College of Art and Design óráin pózoló modellek a rossz munkakörülményekre hivatkozva szakszervezetet alapítottak.
A modellek a 7-11 dolláros órabér, a hideg tantermek és a festékszag miatt panaszkodnak. Vezetőjük, Claire Hankins az AP-nek elmondta: "Csak ezzel a módszerrel tudjuk elérni, hogy az iskola figyeljen ránk. Ha más eredménye nem is lesz, egy kis tiszteletet akkor is kivívunk magunknak." A modellszakszervezet philadelphiai District Council 37 szakszervezeti szövetség tagja lesz.

Az iskola nem örül

Az iskola nem támogatta a szakszervezet-alapítást, sőt az illetékes munkaügyi hivatalhoz fordult, hogy megakadályozza azt. A hatóságok azonban úgy látták, hogy a modellek szakszervezet-alapítását semmi sem tiltja. A modellszakszervezet most azt szeretné, hogy Philadelphia összes (körülbelül kétszáz) iskolai modellje belépne.

Happy Craven Fernandez, az iskola vezetője nem érti a modelleket: "Igazán jól bántuk velük, sosem panaszkodtak. Tulajdonképpen nem is alkalmazottak, alkalmi megbízások alapján dolgoznak nálunk, tehát szakszerveztük sem lehetne."

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Olaszorszag

Toszkánától Umbriáig.