Mária
-6 °C
-2 °C

Elhagyott mágnásfeleségek pártja

2001.08.10. 08:40
Egy orosz iparmágnás volt felesége pártot alakítana, hogy az üzletemberek exnejeinek érdekeit hatékonyan képviselhesse. A mozgalom elsősorban a válóperek kimenetelén szeretne változtatni - közölte a Financial Times.
Elena Mordasova, Alexej Mordasov iparmágnás felesége a Moszkovszkij Komszomolec című lapban felhívást tett közzé, melyben felszólítja a gazdag orosz üzletemberek exfeleségeit, hogy érdekeik védelmére alakítsanak egyesületet, sőt politikai pártot.

Guzinszkij és Berezovszkij sincs biztonságban?

Mordasova, az észak-oroszországi Seversztal acélművek vezetőjének volt felesége arról panaszkodik, hogy férje céljaiért feláldozta karrierjét, de miután az sikeres lett, Mordasov fiatalabb nők társaságát kezdte keresni, majd elvált. A cikkíró szerint sokan járnak hasonló cipőben, többek között Borisz Berezovszkij, Vlagyimir Guzinszkij és Roman Abramovics exneje.

Busás tartásdíjat követelnek

Mordasova az új mozgalommal elsősorban azt szeretné elérni, hogy a válóperek számukra kevésbé előnytelenül végződjenek. A jelenleg hatályos törvényt 1995-ben fogadta el a törvényhozás, és ez elvileg biztosítja a javak egyenlő elosztását, illetve a továbbiakban fizetendő tartásdíjat, de a gyakorlatban a feleségek mégis rendszeresen rosszul járnak. Alexander Barannyikov, a parlament nő-, ifjúság-, és családügyi bizottságának elnöke szerint a nők nem ismerik eléggé jogaikat, a jogalkalmazok pedig a törvényt.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.