Mária
-6 °C
-2 °C

A Tchibo és Hamburg városa akarja megvenni a Beiersdorfot

2003.10.13. 10:50
A Tchibo kereskedelmi konszern Hamburg városával karöltve akarja megvenni a Nivea terméksoráról ismert Beiersdorf kozmetikai céget - a Wall Street Journal Europe hétfői száma szerint.
A lap úgy tudja, hogy a Tchibo és Hamburg városa az eladásra kínált 43,6 százalékos részesedés nagy részét megvenné. A hamburgi városi tanács kész az ajánlathoz "egymilliárd euróval vagy annál is nagyobb összeggel" hozzájárulni.

A Procter and Gamble is érdeklődik

A családi tulajdonban lévő Tchibo Holding kávéfeldolgozónak jelenleg 30 százalékos a tulajdonrésze a Beiersdorfban, és régóta hangoztatja, hogy növelni akarja tulajdonészét. A Tchibo már tavaly bejelentette, hogy érdekli az Allianz Beiersdorf-része. A cég a Reemstma dohányipari konszernben volt többségi tulajdonának eladása után meg is kísérelte a vételt, de csak a szándéknyilatkozatig jutottak. A tárgyalások az eltérő vételár-elképzeléseken buktak el. Érdeklődik a német kozmetikai cég iránt az amerikai Procter and Gamble is.

A Tchibo és Hamburg városa kész az utóbbi tizenkét hónap átlagárát fizetni az Allianz tulajdonában lévő Beiersdorf-részvényekért - írta a lap. Ez 107 euró részvényenként, és így a részesedés vételéra 3,95 milliárd euró lenne. A felek a héten fognak az ajánlatról tárgyalni. Dieter Ammer, a Tchibo elnöke az Allianz vezetéséhez írott levelében közölte, hogy az ügyletet az év végéig szeretné lezárni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.