Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Egyesül a Palm és a Handspring

2003.06.04. 16:01
A kézi számítógépeket (PDA) gyártó Palm Inc. felvásárolja konkurensét, a Handspring Inc. céget. A kézi számítógépek iránti kereslet csökken.
A Palm a két cég összevonása előtt leválasztja a kézi számítógépei operációs rendszerének fejlesztésével foglalkozó PalmSource egységét. Ezután 0,09 saját részvényt ad minden egyes Handspring részvény ellenében. A Palm összesen 13,9 millió darab törzsrészvényt ad át a Handspring részvényeseinek, ami a Palm keddi 12,15 dolláros záró árfolyama alapján 169 millió dollárnak felel meg. Az azonban teljességgel kiszámíthatatlan, hogyan alakul a Palm részvényeinek az árfolyama a PalmSource leválasztását követően.

Az alapítók konkurenciája

Mindkét cég komoly veszteséggel zárta az elmúlt negyedévet, és még nagyobbra számít a folyó negyedév végén. A kéz számítógépek globális forgalma az International Data Corp adatai szerint 21 százalékkal esett vissza az első negyedévben, ami jól tükrözi a vállalati szféra informatikai kiadásainak a csökkenését. Az egyesülés révén ismét a Palmhoz tér vissza annak két alapítója, Donna Dubinsky és Jeff Hawkins, akik 1997-ben hagyták el 1992-ben létrehozott cégüket azért, hogy megteremtsék a Handspringet, és ezzel közvetlen konkurenciát támasszanak saját egykori cégüknek.

Leépítés

Az egyesült cég a várakozások szerint 125 fővel csökkenti alkalmazottainak létszámát, és évi 25 millió dollárral tudja majd mérsékelni állandó költségeit. Az egyesült cég és a PalmSource elnöke a Palm jelenlegi elnök-vezérigazgatója, Eric Benhamou lesz. Dubinsky, a Handspring jelenlegi ügyvezetője igazgatói, Hawkins, a Handspring mostani termékigazgatója fejlesztési igazgatói posztot kap az új cégnél.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!