Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Élménypark a munkát nem ismerőknek

2003.06.04. 13:49
A Georgiában épülő Global Village & Discovery Center látogatói megtudhatják, hogyan élnek a szegényebb országokban, és még kétkezi munkát is végezhetnek.
A parkot a Habitat for Humanity segélyszervezet építi, a megnyitó június hetedikén lesz, közölte a BBC. A Magyarországon is jelenlévő szervezet általában rászoruló családokkal együtt adományokból, önkéntes segítőkkel épít házakat a világ nyolcvanhét országában. A megnyitón ott lesz Jimmy Carter volt amerikai elnök is, aki rendszeresen részt vesz a szervezet munkájában (Carter magyarországi építkezéseken is segített).

Nézelődés és építkezés

A Habitat saját bevallása szerint azért építette a parkot, hogy megmutassa az amerikaiaknak, milyen a valódi szegénység. A látogatók itt egyrészt megtekinthetik a legszegényebb ázsiai, afrikai, közép-amerikai települések jellegzetes épületeit, másrészt meglátogathatják a Habitat által felhúzott épülteteket, sőt maguk is részt vehetnek az építkezésekben. A leglelkesebbek a parkban rögtön jelentkezhetnek külföldi munkákra.

Hetvenezer látogató

Millard Fuller, a Habitat for Humanity alapítója arra számít, hogy a huszonhatezer négyzetméteres park évente legalább hetvenezer turistát vonz majd. A szervezet georgiai központját eddig is tizenkétezer látogató kereste fel évente.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!