Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Altria lett a Philip Morrisból

2003.01.27. 16:58
A Philip Morrisnál már több mint egy éve felvetődött a névváltoztatás lehetősége. A cég hétfőn jelentette be, hogy a kérdés eldőlt, az új név az Altria.
A New York-i székhelyű Philip Morris-csoport, amely már 2001. novemberben javasolta a névváltoztatást, azért váltott, mert azt szeretné, hogy "az anyavállalat neve jobban tükrözze az anyacég és a működő egységek közti különbséget". Az Altria nevet a latin "altus"-ból származik, amelynek jelentése: magas. A cég ugyanis saját bevallása szerint "csúcsteljesítményt tükröző" nevet akart.

Philip Morris és Kraft Foods

Ezzel a Philip Morris U.S.A. és a Philip Morris International dohánycég, a Kraft Foods Inc, élelmiszeripari vállalat, a Maxwell House kávé és több más cég anyavállalata mostantól az Altria Group Inc. nevet viseli.

A Kraft Foodsban az Altriának 84 százalékos részesedése van, továbbá 36 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik a SABMiller Plc-ben, a világ második legnagyobb serfőzdéjében is.

Marad a tőzsdei rövidítés

Az Altria részvényei a New York-i tőzsdén továbbra is a Philip Morris ismert "MO" jelképével kereshetők. Pénteken a részvények 38,90 dolláron zártak, az előző naphoz képest változatlanul. A papírok ötvenkét heti csúcsa 42,09, mélypontja 37,77 dollár volt, ez év eleje óta 4,02 százalékot vesztettek értékükből. Az Altria-csoport tavalyi negyedik negyedéves eredményeit szerdán teszi közzé.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.