Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Titkolózott a Porsche

2001.08.08. 18:56
Nem volt hajlandó üzleti adatokat szolgáltatni a frankfurti tőzsdén szereplő Porsche, erre a börze irányítói kipenderítették a második legfontosabb indexből. Az autógyár sajnálja a dolgot és bejelentette, hogy egymilliárd márka körüli rekordnyereségre számít.
Egymilliárd márka felett lesz az adózás előtti eredményünk, 50 ezer eladott autó mellett - közölte Wendelin Wiedeking, a luxuskocsigyár első embere. A megelőző üzleti évben - amely nem december, hanem július 31-én zárul - még "csak" 848,5 millió márka volt a profit.

Nem teregetik, pedig nem is szennyes

A tőzsdehatóságok azért radírozták ki a jól menő céget az indexből, mert az megtagadta, hogy a börze szabályai szerint negyedévente adatokat szolgáltasson. A Porsche csökönyösen állítja, hogy ez nem szolgálná a befektetők hiteles tájékoztatását, mivel a luxus-sportkocsipiac rendkívül ciklikus, azaz negyedévről negyedévre igencsak eltérhet a nyereség.

Így is jól megy nekik

A döntés egyáltalán nem ártott az autógyár árfolyamának - valószínűleg a vállalat remek üzleti eredményei miatt. A Porschét az is vigasztalhatja, hogy bár már nincs bent az M-Dax indexben, nemrég csatlakozott a Morgan Stanley Capital International (MSCI) indexhez.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!