Zalán
6 °C
19 °C

Holnaptól nem repülnek a Sabena gépei?

2001.11.06. 11:14
Belgium eladósodott nemzeti légitársasága, a Sabena szerdán valószínűleg felfüggeszti működését - nyilatkozták kormányzati és vállalati források a Reuters hírügynökségnek.
A társaság, mely ma tartja igazgatótanácsi ülését, értesülések szerint várhatóan formálisan is csődöt jelent. A Sabena októberben két hónapra csődvédelemben részesült egy belga bíróság döntése nyomán.

Nincs mit bejeleteni, mondja szóvivő

"A Sabena gépei nem szállnak fel szerdán" - mondta a BBC-nek egy neve elhallgatását kérő alkalmazott, aki azonban nem tudott semmilyen információval szolgálni arról, hogy meddig maradnak a földön a társaság gépei.

A hírügynökség értesülését a légitársaság szővivője nem volt hajlandó kommentálni, csupán annyit mondott, nincs bejelenteni valójuk a jeggyel rendelkező utasoknak.

Nem sikerült semilyen mentőtervet összehozni

"A menedzsment megerősítette számunkra, hogy a társaság menthetetlenül csődbe megy" - nyilatkozta a BBC-nek a belga pilóták szövetségének egyik képviselője. Annyit a Sabena szővivője is elismert, hogy még nem sikerült semmilyen mentőtervet kidolgozniuk.

A társaság 2 milliárd eurós adósságot halmozott fel, összeomlása után 12 ezer ember veszítheti el állását.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!