Natália
-3 °C
8 °C

Tőzsdére megy a Cobra sör gyártója

2002.09.10. 12:26
Tőzsdére készül Nagy-Britannia vezető indiai sörének gyártója: a Cobra a londoni tőzsdén való megjelenéssel a jó minőségű sörök piacán szeretne terjeszkedni - írja a BBC.
A Cobrát az indiai Karan Bilimoria alapította, hogy a tanulmányi hitelét legyen miből visszafizetnie, és ma már évi 40 millió fontnyi forgalmat bonyolít. A sörgyár 1989-ben kezdte meg a termelést Indiában, és hét éven keresztül innen exportálta a sört, mielőtt az angliai Bedfordba tette a gyárát. A cég ambiciózus tervei szerint most Indiába is szállítanának sört.

Egy évben körülbelül 142 millió liter Cobra sört adnak el Angliában. A sört eredetileg az indiai éttermekbe szánták, mivel kevesebb benne a buborék, mint a rivális sörökben, és így több hely marad a gyomorban az ételnek.

Erős Cobra

A vállalat jelenleg azt tervezi, hogy betör az első osztályú sörök piacára, és ezért csapolt sört, illetve 330 milliliteres palackos sört dobnak a piacra. A Cobra nemrég egy 2,5 millió fontos kölcsönt kapott a Bank of Scotland-tól, de ez az összeg kevés a terjeszkedési elképzelések megvalósításához.

A Cobra terjedését a BBC híradása szerint elsősorban az 5 százalékos alkoholtartalma akadályozhatja, ami jóval magasabb, mint legfőbb versenytársában, a Carlsberg's-ben, amelyben csak 3,8 százaléknyi alkohol található.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.