Miklós
-7 °C
2 °C

Sörárzuhanás Németországban

2002.12.22. 15:26
Hatalmas árkedvezménnyel, alig több mint öt centért, azaz tízegynéhány forintnak megfelelő áron árusított a német kiskereskedelem dobozos és palackos söröket a hét végén.
A német kereskedők ki akarják pucolni a polcokat és raktárakat, mert a fémdobozokra, kis üvegekre új környezetvédelmi termékdíj - minimum 25 cent, azaz mintegy 60 forint pótköltség, mint visszaváltási díj - lép életbe jövőre, igencsak problémás lesz ilyeneket forgalmazni. Ez azt is jelenti, hogy senki sem tartja majd szívesen készletben.

A kiárusítással viszont felmerül annak a veszélye, hogy a kiszerelt sör hiánycikké válhat, a sörivók egyik fő országában, ahol a napi fejenként átlagfogyasztás naponta legalább 0,33 liter. A kereskedelem ugyanis már-már ingyen osztogatja karácsony előtt a kisdobozos és üveges sört. Attól félnek, hogyha jövőre a nyakukon marad, akkor az üres dobozokkal, üvegecskékkel többnyire visszajönnek majd a vevők és üres dobozok és üvegek ezreit tárolhatják akkor naponta raktáraikban, jóllehet erre nincsenek felkészülve.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!