Mária
-7 °C
3 °C

Sok a stressz a munkahelyeken

2003.08.15. 15:56
A munkahelyi hiányzások felét a stressz okozza - állítja egy most elkészült brit tanulmány. Az ezzel kapcsolatos panaszok 51 százalékkal emelkedtek 1995 óta.
A betegség miatti munkahelyi hiányzások fele a stressz miatt van, és öt emberből egy emiatt vesz ki szabadságot - állítja egy tanulmány. A stresszel kapcsolatos panaszok 51 százalékkal emelkedtek 1995 óta, legalábbis az Unum biztosítási társaság által készített kutatás szerint.

A munkáltató egyszerűen a legegyszerűbb eljárásokat sem hajtja végre, hogy megóvja munkatársait a stressztől: a kutatások szerint a stresszel összefüggő betegségek átvették a vezető helyet a munkahelyi betegségek közül - tudósít az Ananova.

Ne dolgozzunk későig

A munkáltatóknak észre kell venniük, hogy a helyzet súlyos kihatással lehet a munkavállalók motivációjára és munkaképességére, a lehetséges perekről nem is beszélve, vélik a kutatók. A felmérés készítői azt javasolják a vállalatoknak, hogy névtelenséget biztosító tanácsadást biztosítsanak dolgozóiknak. Arra is figyeljenek, hogy senki ne maradjon későig munkahelyén.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.