Edina
-3 °C
9 °C

Sok a stressz a munkahelyeken

2003.08.15. 15:56
A munkahelyi hiányzások felét a stressz okozza - állítja egy most elkészült brit tanulmány. Az ezzel kapcsolatos panaszok 51 százalékkal emelkedtek 1995 óta.
A betegség miatti munkahelyi hiányzások fele a stressz miatt van, és öt emberből egy emiatt vesz ki szabadságot - állítja egy tanulmány. A stresszel kapcsolatos panaszok 51 százalékkal emelkedtek 1995 óta, legalábbis az Unum biztosítási társaság által készített kutatás szerint.

A munkáltató egyszerűen a legegyszerűbb eljárásokat sem hajtja végre, hogy megóvja munkatársait a stressztől: a kutatások szerint a stresszel összefüggő betegségek átvették a vezető helyet a munkahelyi betegségek közül - tudósít az Ananova.

Ne dolgozzunk későig

A munkáltatóknak észre kell venniük, hogy a helyzet súlyos kihatással lehet a munkavállalók motivációjára és munkaképességére, a lehetséges perekről nem is beszélve, vélik a kutatók. A felmérés készítői azt javasolják a vállalatoknak, hogy névtelenséget biztosító tanácsadást biztosítsanak dolgozóiknak. Arra is figyeljenek, hogy senki ne maradjon későig munkahelyén.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban (x)

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.