Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

Milliók bliccelnek a Star Wars miatt

2005.05.18. 15:55
A Csillagok Háborújának harmadik része miatt világszerte munkavállalók milliói tervezik elbliccelni a csütörtöki munkanapot. Csak az USA-ban 627 millió dollárra becsülik a veszteséget.
A Csillagok Háborúja utolsó részének bemutatójára világszerte sötét napként emlékezhetnek majd a cégek, véli az amerikai Challenger, Gray and Christmas tanácsadó cég.

A cég szakértői szerint csak az USA-ban több millió alkalmazott nézi majd meg a nyilvános vetítések első és második napján A sith-ek bosszúját. A negyed évszázada kezdődött filmeposz zárófilmjének sürgős megtekintésétől az sem fogja eltántorítani őket, hogy a mozi miatt lógniuk kell a munkából.

Készül az igazolás

A tanácsadó cég a fenti becslését a második rész, A klónok támadása bemutatója során szerzett adatokra alapozza. Három évvel ezelőtt ugyanis 9,2 millió rajongó ment az első két napon moziba. A Challenger, Gray und Christmas úgy becsüli, hogy a milliós tömeg fele ehhez nem kérte a munkaadója beleegyezését.

A bliccelők számára, akik bíznak a munkaadójuk illetve tanáraik humorérzékében, a www.geeksquad.com weboldal máris elkészítette a május 19-re szóló, tökéletesen hihető igazolást. Eszerint a dolgozó (iskolás) szabadon választható nyavalya miatt két órára, 13 percre és 11 másodpercre beteget jelent.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.