Szabina
4 °C
12 °C

A Lufthansa és a British Aiways is megvenné a Swiss-t?

2003.08.18. 15:39
A SonntagsZeitung értesülése szerint a Lufthansa felvásárolná a Swiss légitársaságot, és a British Airways is vételi ajánlatott tett a svájci cég többségi részvénycsomagjára.
Pieter Bouw, a légitársaság elnöke korábban egy holland lapnak azt nyilatkozta, hogy a cég már csak úgy csatlakozhatna valamelyik légitársaság-szövetséghez, ha előbb egyesülne egy nagyobb vállalattal.

Frankfurtban jártak

A SonntagsZeitung szerint a Swiss vezetése nemrég Frankfurtban járt, és ott a teljes felvásárlásról tárgyalt. A British Airways ugyanakkor állítólag szintén azt tervezi, hogy részesedét vásárol a társaságban, amelynek saját bevallása szerint félmilliárd svájci frankra (365 millió dollár) lenne szüksége a további működéshez, közölte a CNN.

A BA cáfol, a Lufthansa és a Swiss nem kommentál

A Lufthansa nem kommentálta a lap értesülését. A vállalat felvásárlási szándékáról már egy hónapja is megjelentek hírek, de akkor a cég cáfolta azokat. A British Airways szóvivője hétfőn cáfolta, hogy a társaság részesedést vásárolna a Swiss-ben. A Swiss szóvivője most csak annyit mondott, hogy többféle megoldáson gondolkodnak, több céggel tárgyalnak, de erről még nem nyilatkozhatnak. A szóvivő határidőről sem nyilatkozott, de Walter Bosch, a Swiss igazgatója a svájci rádiónak azt nyilatkozta, hogy még ebben a hónapban dönteniük kellene.

A Swiss részvénye lendületes emelkedésbe kezdett hétfőn Lufthansa által tervezett átvétel hírére, közölte az MTI. A papírok idén már több mint 40 százalékot veszítettek értékükből. Hétfőn a korai kereskedési órákban részvénye közel kilenc százalékkal emelkedve 13 svájci frank felett forgott.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.