Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Elkelt a sydneyi reptér

2002.06.26. 16:09
A Southern Cross konzorcium 5,5 milliárd ausztrál dollárért (3,1 milliárd amerikai dollár, 764 milliárd forint) kilencvenkilenc évre megvette a sydneyi repülőtér kezelési jogát. Ez Ausztrália legnagyobb privatizációs üzlete.
A következő 99 évben az ausztrál a Macquarie Bank, a Commonwealth Bank of Australia és a német Hochtief részvételével létrehozott konzorcium irányítja a Sydney Airport Corporations-t, és a konzorciumé a jog egy újabb terminál felépítésére is.

Repterek sorban eladva

Az ausztrál kormány, amely már privatizálta Melbourne, Brisbane és Perth repülőterét, tavaly nyáron írta ki a tendert, de azt a szeptember 11-i terrortámadás után felfüggesztették. A Southern Cross már bejelentette, hogy a reptér személyzetét és vezetőségét megtartják, ugyanakkor csökkenteni akarják a késéseket, és a forgalom miatt keletkező zajszennyezést.

Adósságtörlesztés

A kormány a privatizációból befolyó összeget adósságtörlesztésre fordítja. Az állam már csak két nagy cégben, a Telsra telekommunikációs vállalatban és a Medibank Private egészségbiztosítóban rendelkezik meghatározó tulajdonnal.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.