Mátyás
8 °C
11 °C

Kétmilliárd fontos villanyszámla

2001.08.27. 14:53
Egy brit áramszolgáltató kétmilliárd fontról szóló számlát küldött egyik fogyasztójának - közölte a BBC. Hamar kiderült, hogy a vállalat véletlenül egy közeli stadion fogyasztását próbálta egy családra terhelni.
A Yorkshire Electricity egy huddersfieldi háziasszonynak küldte ki a pontosan 2 131 474 163 fontról szóló számlát. A cég még arról is biztosította ügyfelét, hogy mérőóráját úgy állítják majd át, hogy az összeget kisebb részletekben törleszthesse.

Tizenhétmilliószoros növekedés

A hölgy elég alaposan megrémült, hiszen előző havi számlája még csak 126 fontról szólt. A vállalat kisvártatva helyesbített, mivel kiderült, hogy egyik alkalmazottjuk tévedése miatt a közelben álló McAlpine stadion villanyszámláját rossz címre küldték ki. Arról azonban nem adtak ki közleményt, hogy a stadionnak hogyan számlázhattak volna ilyen irreálisan nagy összeget.

Jó vicc volt?

"Reméljük, ügyfelünk jót mulatott a dolgon. Elnézést kérünk, és nemsokára kiküldjük a megfelelő számlát. Biztosíthatjuk, hogy nem kell sem a stadion, sem a város más részeinek fogyasztását kifizetnie" - nyilatkozta a szolgáltató szóvivője.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban (x)

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.