Mária
-7 °C
3 °C

Homokot a sivatagba, teát-kávét Indiába

2001.11.22. 15:38
Nagy az önbizalma a Coca-Colának ugyanis instant teákkal és kávékkal akar betörni az indiai piacra. Az országban legendásan sokat fogyasztanak e két italból, míg üdítőből keveset.
A világ második legnagyobb országában az évente felhörpintett nem alkoholos italmennyiség 70 százaléka kávé vagy tea, miközben az üdítők mindössze 2 százalékot tesznek ki.

Szomjoltó porok

Jövő év végén vagy 2003 elején lép be az amerikai világcég India porital-piacára - írták meg az ország gazdasági lapjai. "A kávépiac nagy és az összes italgyártó szívesen részesedne belőle" - nyilatkozta Sanjiv Gupta, a Coca-Cola indiai cégének alelnöke.

Vízben is utaznak

A Financial Express című napilap szerint az amerikaiak zacskós por alakban vagy automatákon keresztül árusítanák italaikat. A Coca-Cola helyi leánycégének 26 gyára van az országban. A jól ismert üdítőitalokon kívül az ásványvíziparban is vannak érdekeltségei, itt a piac 12 százalékát birtokolja.

Az utóbbi időszakban a vállalat rámozdult a nem buborékos üdítők szektorára itt, méghozzá úgy, hogy felvásárolt több céget.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!