Miklós
-7 °C
4 °C

Zárolják a terroristák számláit

2001.09.20. 18:52
Az amerikai pénzügyminiszter szerint a kormány csütörtöktől megkezdi "a terroristák pénzfelhajtó tevékenységéhez köthető" bankszámlák zárolását. Paul O'Neill szerint a múlt keddi terrortámadás nem dönti romba az amerikai gazdaságot.
O'Neill, aki csütörtökön Alan Greenspan jegybanki elnökkel együtt a szenátus banki bizottsága előtt számolt be a New York-i pénzügyi negyedet ért merénylet gazdasági következményeiről, azt mondta: a kormány elszánta magát arra, hogy példátlan intenzitással lát neki a terroristák pénzforrásainak felszámolásának.

A miniszter szerint máris rendkívüli erővel folyik a terrortevékenységgel kapcsolatban lévő egyének bankszámláinak zárolását célzó, külföldi kormányokkal és bűnüldöző szervekkel együttműködésben végzett munka.

Nem dőlt romba a gazdaság

A pénzügyminiszter a merénylet hatásairól azt mondta: a gazdasági alapok továbbra is erősek, és korai lenne azt talagatni, hogy a terrorakció milyen súlyosan érintette a gazdaság egészét.

Hozzátette ugyanakkor, hogy az amerikai gazdaság nem fog romba dőlni a keddi terorcselekmény miatt.

Nézzük máshogyan a dolgokat

A pénzügyminiszter óvta az amerikaiakat attól, hogy a merénylet utáni újranyitás óta tapasztalt értékpiaci veszteségekre félelemmel tekintsenek. - Inkább azt kell csodálni, hogy a piac nyitva van, s egyébként is minden eladóra jut egy vevő - mondta.

Kezdödjék hát a hazafias költekezés

O'Neill felszólította az amerikaiakat arra, hogy váltsák valóra szeptember 11-e előtt felvázolt fogyasztási terveiket, mivel "a munka és a költekezés folytatásával tehetik a legtöbbet a maguk részéről a nemzet és a gazdaság talpra állításáért".

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!